Конкурс


За своята 10- годишнина раздаваме 110 награди

Десислава Петрова

Казват, че „мисленето извън кутията започва с осъзнаването на кутията, в която вече сме.“

Моята кутия е това, че съм българка, както и всичко, което вече познавам. Гордея се с произхода си, но  осъзнавам колко хиляди други светоусещания и начини на живот съществуват някъде там. Нито един от тях не е по-добър или по-лош, просто  различен. А за да мога да прегърна различието, аз усещам в себе си нужда първо да го срещна и опозная от първа ръка.

Създаденият в процес на игра колаж, който споделям с вас, онагледява потапянето ми във все още непознати за мен култури, които считам за ключови съставки за трансформацията ми от жител на България в гражданин на света (Франция, Италия, Русия, Бали, Индия, Дубай, Южна Корея, Перу, Южна Африка, Австралия).

С кого бих споделила пътуването до различните дестинации? С всеки, който усеща вътрешен порив да напусне света на познатото и на „така се прави при нас“ и да се предизвика да опита нещо различно с отворено съзнание и сърце. Но тъй като не всеки във всеки един момент е готов за подобно предизвикателство, то с радост бих използвала възможността да сътворя пътеписи за всяко от пътешествията, благодарение на които хора, които искат да посетят някое от местата, да могат да преживеят чрез мен осъществяването на мечтата си и да се вдъхновят да направят стъпка напред в точната за тях посока.